Αν δραστηριοποιείστε στην πώληση Ηλιακών Θερμοσιφώνων και διαθέτετε φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα λιανικής, τότε μπορείτε να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα και να πουλάτε στους πελάτες σας νέους Ηλιακούς Θερμοσίφωνες με επιδότηση, μεριμνώντας παράλληλα για την απόσυρση του παλιού τους Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα.

Για να συμμετέχετε στο Πρόγραμμα:

 1. Εφόσον έχετε νομική ή φορολογική υπόσταση στην Ελλάδα (εταιρία, υποκατάστημα κλπ.), επιβεβαιώστε ότι έχετε μία (κύρια ή δευτερεύουσα) δραστηριότητα με τον ακόλουθο κωδικό (ΚΑΔ): 47.59, «Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα», ή κάποια από τις υποκατηγορίες αυτής. Ο συγκεκριμένος ΚΑΔ είναι απαραίτητος για τη συμμετοχή σας.
 2. Κατεβάστε και διαβάστε τον Οδηγό του Προγράμματος, για να ενημερωθείτε για τους κανόνες και τις σχετικές διαδικασίες.
 3. Υποβάλλετε Αίτηση Συμμετοχής, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμηθευτών του Προγράμματος.

Ποια είναι η εμπλοκή σας:

 1. Εφόσον η αίτησή σας γίνει δεκτή, μπορείτε να πουλάτε εγκεκριμένα μοντέλα Ηλιακών Θερμοσίφωνων με επιδότηση σε δικαιούχους επιταγών του Προγράμματος.
 2. Με κάθε πώληση νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα, λαμβάνετε επιταγή επιδότησης προϊόντος από τον πελάτη σας, η οποία θα καλύψει μέρος της δαπάνης αγοράς. Το ποσό της επιταγής που σας αναλογεί, το εισπράττετε απευθείας από το Φορέα Πιστοποίησης και Πληρωμής (Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ) σε μεταγενέστερο χρόνο.
 3. Εφόσον παρέχετε-τιμολογείτε και τις σχετικές υπηρεσίες (μεταφορά, επαγκατάσταση παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα, εγκατάσταση νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα) μπορείτε να προχωρήσετε σε δέσμευση-εξαργύρωση και της δεύτερης επιταγής (υπηρεσιών) που έχει ο πελάτης σας στη διάθεσή του.
 4. Σε κάθε περίπτωση, για κάθε νέο Ηλιακό Θερμοσίφωνα που πουλάτε με επιδότηση, έχετε υποχρέωση να παραλάβετε τον αντίστοιχο παλιό Ηλεκτρικό Θερμοσίφωνα και να τον παραδώσετε σε εγκεκριμένο Φορέα Ανακύκλωσης

Ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα και τις διαδικασίες του

 • Κατεβάστε και διαβάστε τον Οδηγό του Προγράμματος εδώ
 • Δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που αφορούν τους εμπόρους/καταστήματα λιανικής εδώ
 • Μάθετε για τα χρονικά ορόσημα και τις προθεσμίες του Προγράμματος εδώ
 • Αν έχετε συγκεκριμένο ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ή χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, επικοινωνήστε με το γραφείο υποστήριξης εδώ

Υποβάλλετε Αίτηση Συμμετοχής

 • Μπείτε στην Ψηφιακή Πλατφόρμα Προμηθευτών και υποβάλλετε την αίτησή σας εδώ

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του Προγράμματος

 • Δείτε τα στατιστικά προόδου του προγράμματος εδώ
 • Δείτε τα εγκεκριμένα προϊόντα και τους εγκεκριμένους προμηθευτές εδώ